29 Mart 2013 Cuma

KENDİNİ HATIRLATMAYI BAŞARABİLEN GRUP: U-KİSS


İlk yazıma başlıyorum hadi hayırlısı :)
 İlk yazımı U-Kiss ile yapacağım. 2008'de çıkış yaptılar ama hiç müzik programlarında birinci olamadılar. Şarkılarını dinledikten sonra siz de kendinize soracaksınız neden olamadılar? Ve bir cevap bulamacaksınız.
 Öncelikle grubun isminin nereden, nasıl geldiğini söyleyeyim. U-Kiss'in anlamı
şuradan geliyor;
U-Ubiquitous (Hepsi bir arada gibi bir anlamı var)
K-Koreli
I-International (İdol)
S-Süper
S-Star
 Grup Eli, Hoon, AJ, Soohyun, Kiseop, Dongho ve Kevin olamak üzere 7 kişiden oluşuyor. 2008 yılında çıkış yapan bu grubun bir de 2 tane eski üyesi var. Alexander ve Kibum... AJ ve Hoon çıkış zamanlarında grup arkadaşlarına eşlik etmiyorlardı. Alexander ve Kibum gruptan ayrılınca onların yerine Hoon ve AJ geldi.
 Grubu ilk Korefanı olduğum zamanlardan beri takip ediyordum. Lakin son 1 yıldır yeni çıkan gruplar bana U-Kiss'i unutturmuştu. Ebediyen unutmamak üzere tekrardan hatırladım canlarımı <3 Hatırlama hikayem de tam bir trajedi...  Neyse fazla uzatmadan ben sizi U-Kiss'in şarkılarıyla tanıştırayım ya da şarkılarını hatırlatayım.
U-Kiss'in ölümsüz şarkısı. Hatta K-pop'un ölümsüz şarkılarına ismini yazdırır.

 İşte U-Kiss'i hatırladığım şarkı. Size de anlatayım nasıl hatırladığımı. Eylül, Ekim aylarıydı. Benimle aynı yaşta olan kuzenim -kendisinin kpop ile alakası yoktur Amerikan müzikleri dinler- onlara gittiğimde bana "Senin çekiklerin bir şarkısını dinledim çok güzel" dedi. Ben de sordum kim, hangi şarkı diye. Kiss li bir şey dedi ve  bana bu şarkıyı dinletti. Sonra ben eski şebeklerimi hatırladım, eve gittim özlem giderdim U-Kiss'imle ve o gün bu gündür daha da unutmuyorum onları.

 Bu da son çıkardıkları şarkı. Hemen dileme dolanıverdi sözleri.


 Bu şarkının sözleri bir hoş. Dora dora dora dora asdfsdas dora dora... O kadar sadece dora dora kısmını biliyorum ve şarkının hepsini biliyormuş gibi söylüyorum.

 Bir de U-Kiss'in nostaljilerinden koyayım dedim. Canlısını koydum. Çünkü klibinden daha güzel. Neyse siz şarkıya bakın :D Burada eski üyeleri de görebilirsiniz.

Yok yok ben size U-Kiss'in eski kliplerini izletmeyeceğim :D Bu şarkının dansı çoğ hoş.

 Daha çok şarkıları var ama ben sadece bunları paylaştım sizinle. Eğer beğendiyseniz siz de araştırın U-Kiss'i ve bir daha unutmamak üzere sevin. Benim yaptığım rezilliği yapmayın :D